Welke klusjes doen loodgieters?

Wat doe je wanneer je een lekkende leiding hebt? Het eerste wat je doet is een loodgieter bellen. Een loodgieter heb je niet alleen nodig voor het maken van een pijp, maar voor meerdere werkzaamheden. Een professionele en ervaren loodgieter kan veel meer taken uitvoeren in jouw huis als bedrijf. Lees verder over de klusjes die een loodgieter kan uitvoeren.

Klusjes die de loodgieter kan uitvoeren

  1. Het plaatsten, vervangen of ontstoppen van het toilet

Een ervaren loodgieter weet precies hoe hij een nieuw toilet voor je moet plaatsen en hoe het toilet ontstopt moet worden. Werkzaamheden die te maken hebben met jouw toilet kan een loodgieter het best uitvoeren, omdat zij de juiste technieken en gereedschappen hebben. De loodgieter weet precies welke leiding verstopt is en hoe deze verholpen moet worden.

  1. Werkzaamheden aan de cv-ketel

De cv-ketel installeren en onderhouden is absoluut een taak voor loodgieters. Cv-ketels zijn groot, zwaar en moeilijk te installeren. Schade aan of vervanging van een warmwatertank moet wordt ook gerepareerd door de loodgieter. De loodgieter lost alle storingen van de cv-ketel op.

  1. Het oplossen van lekkages

Wanneer je een lekkages in huis hebt, kan je de loodgieter bellen. De loodgieter kan kleine als grote lekkages opsporen en oplossen. Ook voor het voorkomen van lekkages kan je de loodgieter bellen. Lekkages moet je niet zelf oplossen, als je benodigde kennis niet hebt.

  1. Verstopping

Een loodgieter kan je niet alleen inhuren voor het ontstoppen van het toilet, maar ook voor andere verstoppingen. Wanneer de gootsteen of andere leidingen in het verstopt zijn, kan de loodgieter je helpen. De loodgieter heeft technieken hoe zij kunnen nagaan waar de verstopping is en hoe groot het is. Ook de technieken voor het ontstoppen van de leidingen zijn bekend bij de loodgieter.

  1. Sanitair aansluiten

Wanneer je een nieuw huis hebt, moeten er leidingen aangelegd worden en het sanitair moet daaraan gekoppeld worden. De loodgieter kan elke sanitair zorgvuldig voor je installeren inclusief het aanleggen van de leiding. Ook het vervangen of repareren van jouw sanitair, is een van de klussen van de loodgieter.

  1. Afvoer lekkages oplossen

Wanneer je een lekkage hebt in je afvoer, ervaar je een enorme stank. Ook zal je last hebben van ongedierte. Het water van de afvoer moet naar de riolering gaan. Maar wanneer er een lekkage ergens is sijpelt het in de badkamer of keuken. Een loodgieter kan de bron van de lekkage opsporen en meteen oplossen voor je. Zo kun je waterschade aan je huis voorkomen.

Tot slot
Een loodgieter onderhoud, installeert en repareert alle systemen in jouw huis, waardoor water en gas in en uit kunnen stromen. Wat je over het algemeen ziet, is het eindresultaat – het toilet, de cv-ketel en de wasbak. Wat je niet vaak ziet, zijn alle leidingen, kleppen en fittingen waarmee deze systemen werken. Deze zijn zorgvuldig geselecteerd, gerangschikt en geïnstalleerd in jouw muurholtes door loodgieters, zodat jouw sanitair effectief, stil en op een manier kan werken die jou en jouw gezin veilig houdt. Heb jij ook een hulp nodig van een loodgieter? Maak dan contact met het loodgietersbedrijf.  Een loodgietersbedrijf stuurt ervaren loodgieters naar jouw huis om je te helpen.